Markus Tunlid ny VD för Densify

DensifyNyVD

Vi är glada att kunna meddela att Markus Tunlid nu tar över rollen som VD för Densify. Markus som senast haft rollen som Projektchef har varit på Densify sedan 2020 och har gedigen bakgrund inom projekt- och bolagsledning. Christoffer Lorensson, grundare och avgående VD, kommer fortsätta i en ny position inom Densify med fokus på affärsutveckling. Christoffer kvarstår som delägare och styrelseledamot.

 

Densify’s vision har sedan starten 2018 varit att skapa ett hållbart samhälle samt lösa bostadsbristen genom att vara ledande inom densifiering av fastigheter. En stor del av det befintliga bostadsbeståndet i Sverige utgörs av äldre flerbostadshus som behöver renoveras och moderniseras. Samtidigt blir ekonomin allt mer ansträngd för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar på grund av höga räntor och energipriser. Behovet av innovativa lösningar på dagens bostadsproblematik ökar och här ser Densify stora möjligheter att bidra genom en helhetslösning inom utveckling av befintliga fastigheter.

 

– Markus har en unik förmåga att organisera, skapa processer, struktur och tydlighet både för medarbetare och samarbetspartners. Genom Markus, och det täta samarbetet med WAADE, utvecklar vi en modern projektering som skapar det bästa för varje plats parallellt med ett tidigt tänk på prefabricering. Dessa fantastiska egenskaper i kombination med mycket positiv energi gör valet enkelt och det som tar Densify till nästa nivå. Mitt fortsatta fokus blir att utveckla vårt erbjudande, bygga fler samarbeten samt få fler att förstå alla vinningar med påbyggnation. Fler bostäder i staden, ny välisolerad takkonstruktion som minskar energikostnader på samma gång som den nya boytan genererar ökade intäkter är win, win, win på riktigt, säger Christoffer Lorensson.

 

Markus Tunlid
Markus Tunlid

– Sedan första kontakten med Densify har jag imponerats över ambitionen och viljan att utvecklas och bidra till en mer hållbar utveckling av bostadsbeståndet i Sverige. Att med hjälp av industrialisering och prefabricering skapa mervärden i befintliga flerbostadshus skapar förutsättningar för de åtgärder och förbättringar som kommer att krävas på vårt åldrade bostadsbestånd. Jag är stolt och glad över att ha blivit tillfrågad och jag ser mycket fram emot att få vara med och bidra till lösningar på problem i svensk bostadsmarknad genom att ge vad jag kan till Densify, säger Markus Tunlid, tillträdande VD för Densify.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Christoffer Lorensson

070-494 34 04

christoffer.l@densify.se