Våra projekt

Här kan du läsa mer om våra pågående och färdigställda projekt

Hafskuren, Styrsö Skäret

Nytt projekt!

Vi fortsätter utvecklingen av Styrsö Skäret genom en ny destination i Göteborgs södra skärgård. Uppe på berget vid Skäret har vi tidigare utvecklat fyra flerbostadshus och går nu vidare med att utveckla grannfastigheten. Här kommer vi skapa en ny hotell- och mötesanläggning i kombination med semesterboende som öppnar upp möjligheter för fler att upptäcka och tillbringa tid på Styrsö, året om.

 

Projektet innefattar utveckling av en ny byggnad med fyra våningar. Här kommer det finnas 40 hotellrum, reception, en mysig lounge och en restaurang med lokal förankring samt moderna konferenslokaler och en avkopplande relaxavdelning. Längst upp i byggnaden ligger 10 sviter, som genom 3D-fastighetsbildning utgör en separat fastighet. Sviterna är tillgängliga att köpa för både privatpersoner och företag, och genom ett ägande kan sviten nyttjas valda veckor per år och generera avkastning resterande tid då sviten hyrs ut av hotelloperatören. 

 

Bygglov är redan beviljat och försäljning av sviterna startar inom kort.

Adress:  Skäretvägen 53, Styrsö

Uppdrag: En hotell- och mötesanläggning kombinerat med semesterboende med 10 st sviter och 40 st hotellrum

Projekttid: Projektering startade 2022. Planerat färdigställande sommar 2025.

Munkekullen, Särö

Nytt projekt!

Vi har fått förtroende av Vätterledens Fastigheter att bidra i utvecklingen av projekt Munkekullen, beläget på ett fantastiskt läge intill havet på Särö.

På denna 3 000 kvadratmeter stora fastighet står idag en stor villa som uppfördes år 1917, samt en tillbyggnad. Villan kommer bevaras och renoveras till x stycken bostäder, som bibehåller den karaktäristiska charmen. Intill den gamla villan kommer en ny tillbyggnad uppföras med x bostäder.  

I projektet bistår Densify med projektledning av fasadrenovering på det befintliga huset samt i utvecklingen av den nya tillbyggnaden.

Adress:  Munkekullen

Uppdrag: Projektledning av fasadrenovering och uveckling av en tillbyggnad x bostäder 

Projekttid: Projektering startade x 202x. Planerat färdigställande 202x.

Framnäsgatan 24, Göteborg

I Johanneberg har Densify förädlat råvinden av BRF Framnäsgatan 24 och utvecklat ytan, som tidigare används som förrådsutrymmet, till sex vackra vindslägenheter. Samtliga lägenheter är smart planerade ettor med öppna ytor som samtidigt erbjuder bra förvaringsmöjligheter. De enhetliga och naturnära material- och kulörvalen skapar en lugn och lyxig känsla. Varje lägenhet är försedd med takkupor i två väderstreck vilka skapar fint ljusinsläpp och bra utsikt över Johanneberg.

I samband med byggnationen lades även taken om. Det nya, välisolerade taket kommer sänka energiförbrukningen i huset, vilket i sin tur resulterar i lägre kostnader för de boende i hela föreningen. Nya förråd iordningställs även nere i källaren.

Adress:  Framnäsgatan 24

Uppdrag: Råvindskonvertering med sex nya vindslägenheter samt omläggning av taket

Antal nya bostäder: 6 st

Antal rum: 1 rum och kök

Storlek: 27-34 kvm 

Projekttid: Okt 2022 – sep 2023

Stensjöstrand, Mölndal

Pågående projekt

Näst intill vårt fina hus på Rådavägen 5 projekteras nu ett nytt flerbostadshus, som tillsammans med det befintliga huset kommer bilda en ny bostadsrättsförening. I detta unika lägenhetsprojekt uppförs ljusa och stilrena bostäder med utsikt över vackra Stensjön. Flerbostadshuset kommer ha ett garage i bottenplan och vara uppdelat i tre olika huskroppar. Lägenheterna varierar i storlek och kommer vara mellan 1-5 ROK.

I samarbete med Mölndals stad och planarkitekter från Radar Arkitektur har Densify utarbetat en exploatörsdriven detaljplan för detta projekt. Densify är den tredje aktören i Mölndals historia som har fått möjligheten att genomföra en exploatörsdriven detaljplan.

Adress:  Stensjöberg 2, Mölndal

Uppdrag: Utveckling av ett nytt flerbostadshus med bostadsrätter

Antal nya bostäder: 18 st 

Antal rum: 1-5 rum och kök

Storlek: 35-144 kvm 

Projekttid: Projektering startade 2019. Preliminärt färdigställande 2025.

Styrsö Skäret, Göteborg

Uppe på höjden vid Styrsö Skäret har Densify utvecklat 24 nya bostadsrätter fördelat på fyra likadana huskroppar. De är tillverkade i volymelement med hög prefabriceringsgrad i fabrik. Byggnaderna är snyggt designade och smart utformade av Liljewalls arkitekter. Lägenheterna i bottenplan är smart planerade tvåor och lägenheterna på andra plan har liknande planlösning men är utrustade med ett loft. 

Med detta projekt har vi det skapat nya vi boendeformer på Styrsö vilket skapar  förutsättningar för att fler kan bo i området.

Adress: Svante Orells väg 22, Styrsö Skäret

Uppdrag: Utveckling av fyra nya flerbostadshus med bostadsrätter

Antal nya bostäder: 24 st 

Antal rum: 2-3 rum och kök

Storlek: 53-79 kvm 

Projekttid: Projektering startade 2019. Färdigställande feb 2023.

Klareborgsgatan 34, Göteborg

I Majorna har Densify utvecklat BRF Glömskan 15:s fastighet genom att omvandla råvinden till ny boyta. Vi byggde upp fem lägenheter på övre plan till etagelägenheter,  samt lade om taket. Föreningen efterfrågade en partner som kunde sköta helheten i en smidig process.

Vårt uppdrag inkluderade bygglovsprojektering och framtagning av bygghandlingar, samt de stora delarna i byggnationen som nytt tak, takkupor, lägenhetsskiljande väggar och håltagning för trappor. Vi säkerställde klimatskydd, konstruktion samt brand- och ljudkrav mellan lägenheterna. De boende valde i olika omfattning att inreda sin nya etagevåning på egen hand.

Adress: Klareborgsgatan 34

Uppdrag: Omvandling av råvinden till etagevåningar för  fem befintliga lägenheter.

Projekttid: Projektering startade oktober 2021 och arbetet färdigställdes april 2022.

Norrtullsgatan, Strömstad

Pågående projekt

Mitt i centrala Strömstad har Densify köpt en fastighet med tillhörande tomt om knappt 600 kvadratmeter. De gamla byggnaderna som fanns på fastigheten är idag rivna.

På tomten ska ett helt nytt bostadshus om ca 1100 kvadratmeter byggas, inhysa totalt 26 hyreslägenheter med garage i källarplanet.

Densify ser fram emot att nu får vara med och förtäta denna Bohuslänska pärla!

 

Hovås Bautastensväg, Göteborg

Tillsammans med fastighetsägaren ökar vi värdet på fastigheten. Ägarna ville utveckla fastigheten, men ändå bo kvar i området. Från att det tidigare bara inrymt en villa på tomten har Densify utvecklat en ny villa om ca 200 kvm till tidigare fastighetsägaren, samt ett nytt flerbostadshus med fem unika lägenheter i hög klass med garage under. Lägenheterna är fördelade på ca 630 kvm. I projektet ingår projektering, bygglovshantering, rivning, markarbeten, samt byggnation.

Genom utvecklingen av fastigheten bidrar Densify till förtätning i området och därmed skapa ett hållbart samhälle där fler kan bo och leva. I det täta samarbetet med de tidigare fastighetsägarna krävs öppenhet och transparens vilket skett genom gott samarbete och kontinuerlig kommunikation kring projektets alla delar.

Adress: Hovås Bautastensväg

Uppdrag: Utveckling av en ny villa om ca 200 kvm, samt ett flerbostadshus med fem unika lägenheter om sammanlagt ca 630 kvm.

Projekttid: Projektering startade 2019. Rivningsarbeten startade juli 2020 och färdigställande skedde 2021.

Södra Vägen 81, Göteborg​

På Södra vägen 81 har Densify byggt om en vind till två nya vindslägenheter om 87 respektive 89 kvm.

Som ersättning för de vindsförråd som försvann till förmån för de nya våningarna iordningställde Densify yta i källaren med bland annat nya källarförråd. I och med att hissen drogs upp till vindsplanet uppdaterades maskineriet och hisskorgen.

Genom utvecklingen av fastighetens befintliga ytor kunde föreningens ekonomi stärkas. BRF Södra vägen 81 fick en smidig byggprocess tack vare Densifys förenkling av byggprojektet genom ansvarstagande för process, utveckling och miljö.

Adress: Södra vägen 81

Uppdrag: Råvindskonvertering med två nya vindsvåningar samt nya förråd i källaren

Projekttid:Mars 2020 – februari 2021

Rådavägen, Mölndal

Våren 2015 inträffade det katastrofala: den gamla vackra byggnaden som även kallades Mölndal Herrgård totalförstördes vid en brand. Det enda som återstod var den gamla stengrunden.

 

Rent ekonomiskt skulle man rivit även den. Men för Densify var det viktigt att ta hänsyn till det kulturhistoriska arvet vid återuppbyggnaden av fastigheten så grunden restaurerades och byggnaden uppfördes i samma stil. Tid gick till att hitta fönster, lådknoppar m.m. i rätt stil för att sedan blandas med moderna vitvaror och helkaklade badrum.

 

Nu finns där fyra moderna lägenheter med panoramautsikt över den vackra Stensjön i ett fantastiskt hus!

Sturegatan, Borås

På markplan i denna fastighet låg tidigare en av Sveriges första bilhandlare. Ett stort fönsterparti var öppningsbart genom vilket bilarna kördes in för ett perfekt skyltläge mot Sturegatan. Tiderna förändras dock och Densify fick i uppdrag av bostadsrättföreningen som äger fastigheten att istället bygga om lokalen till tre lägenheter. Samtidigt har även de gamla förråden på vindsplan byggts om till två fantastiska taklägenheter med terrass i västläge.

 

Alla lägenheter präglas av stort ljusinsläpp och materialval av hög kvalitet. Vårt mål var att skapa ett tidlöst hem att trivas i och vi tycker att vi lyckats!

Chalmers Studentbostäder, Göteborg

Bostadstillverkaren Space M2 AB fick i uppdrag av Chalmers Studentbostäder att bygga 100 lägenheter avsedda för internationella master studenter och gästforskare. Lägenheterna kommer helt klara från fabrik i volymer med en konstruktion i trä och är hela sex våningar högt!

Densify fick äran av Space m2 att ta hand om platsledning och montering av volymerna samt tillhörande arbeten. Vår platsledning ledde bygget på ett exemplariskt vis.