Vår historia

Resan startade..

.. år 2003 då Christoffer Lorensson tillsammans med en kompanjon startade ett byggföretag. Primärt var fokus entreprenadarbeten på privata villor i Göteborgsområdet. Året därpå förvärvade företaget sin första råvind, som byggdes om till exklusiva vindslägenheter. Det var här idén med förtätning föddes – vi insåg att utveckling av befintliga ytor kunde vara en del av lösningen på Sveriges bostadsproblematik. Därefter kom ombyggnationer av vindar att bli vår absoluta spjutspets.

 

Idag erbjuder heltäckande expertis inom utveckling av befintliga fastigheter. Vill strävar efter att ligga i framkant av branschens utveckling och utmana traditionella arbetssätt. Genom utveckling av befintliga bostadsbestånd och tomter inom bebyggda områden förtätar vi staden och skapar bostäder där de faktiskt behövs och efterfrågas.

Vardagsrum i vindslägenhet på Södra vägen 81 i Göteborg

Ord från Densify:s grundare

Vi vill skapa win för alla parter. Det kan låta som en klyscha, men vi drivs verkligen av att skapa mervärde för såväl fastighetsägare, miljön och samhället. Kan vi inte skapa win så har vi misslyckats. Vi på Densify vill vara bolaget som håller det vi lovar, och ger full insyn  i varje projekt. Våra kunder ska kunna lita på vad vi levererar, säger Christoffer Lorensson, grundare av Densify.

Jag har en gedigen bakgrund i byggbranschen och är själv utbildad snickare. År 2000 läste jag vidare till byggledare och startade mitt första byggbolag. Tre år senare föddes grunden till det som idag är Densify.

Det leder till förmåner på så många plan. Dels för våra kunder, genom att vi utvecklar befintligt boende och höjer värdet på fastigheten. Men också för samhället i stort genom att vi skapar fler boenden. Och givetvis för oss själva som företag. Genom att göra bra projekt kan vi utveckla våra medarbetare och vara den bästa arbetsplatsen, vilket vi såklart eftersträvar.

Vår styrka och det som gör oss unika är vårt helhetstänk och breda kompetens som sträcker sig genom projektens alla faser. Med 20 års erfarenhet inom utveckling av befintliga fastigheter har vi en djup förståelse för varje fastighets unika förutsättningar och hur de ska optimeras på bästa sätt. 

Vår vision är att skapa ett hållbart samhälle samt lösa bostadsbristen genom att vara ledande på densifiering av fastigheter. Idag arbetar vi främst med Göteborg med omnejd, men på sikt vill vi arbeta med bostadsutveckling i hela Sverige.